3 Τύποι Σουτιέν για Εξώπλατα Φορέματα & πώς να επιλέξετε το σωστό

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του εκτός από διακοπές και ξεκούραση και αρκετά "προβλήματα". Ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, για εμάς τις γυναίκες, είναι και η επιλογή του κατάλληλου σουτιέν για το εξώπλατο φόρεμα ή την εξώπλατη μπλούζα που θέλουμε να φορέσουμε. Ευτυχώς όμως λύσεις υπάρχουν και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Cups Σιλικόνης

Τα cups/σουτιέν σιλικόνης εφαρμόζουν σαν "αυτοκόλλητα" πάνω στο στήθος και παρέχουν την απαραίτητη στήριξη, χωρίς την ανάγκη για τιράντες ή λουράκια. Ουσιαστικά πρόκειται για σουτιέν χωρίς πλάτη. Υπάρχουν 2 είδη cup:

  • Το πρώτο έχει κλιπάκι που κουμπώνει στην μέση, δίνοντας πιο πολύ την αίσθηση σουτιέν.
  • Ενώ το δεύτερο αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια που δεν ενώνονται, παρέχοντας λιγότερη στήριξη στο στήθος.

Τα cups μπορούν να φορεθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους (κάθετα ή οριζόντια) και είναι ιδανικά για την δημιουργία "βαθύ" ντεκολτέ

Αν φορεθούν σωστά, τα cups σιλικόνης θα σου παρέχουν στήριξη ακόμη και σε πιο έντονες δραστηριότητες, όπως πχ ο χορός

Κυκλοφορούν σε B, C και D cups και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περίπου 130 χρήσεις (μπορούν να πλυθούν με κρύο νερό και σαπούνι).

Δες Σουτιέν για εξώπλατα φορέματα

2. Υφασμάτινα Cups με ρυθμιζόμενο κορδονάκι

Τα συγκεκριμένα cups, αν και λιγότερο διαδεδομένα από τα πρώτα, έχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα που δεν θα βρείς στα cups σιλικόνης, και αυτό είναι τα ρυθμιζόμενα κορδονάκια στην μέση που σε βοηθούν να αυξομειώσεις το μπούστο όσο θελήσεις.

Συγκριτικά με τα cups σιλικόνης, το συγκεκριμένο είδος cups προσφέρει καλύτερη στήριξη στο στήθος, χάρη στα κορδονάκια.

Κυκλοφορούν σε cup A, B, C και D, με εξαίρεση τις μεγάλες cups (E, F και G), και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές (μπορούν να πλυθούν με κρύο νερό και σαπούνι).

Δές Σουτιέν για εξώπλατα φορέματα

3. Πολυμορφικό σουτιέν

Μια εναλλακτική των cups σιλικόνης είναι και το πολυμορφικό σουτιέν, ή πολυ-σουτιέν, για το οποίο έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Ίσως η πιο γνωστή λύση σουτιέν για φόρεμα με ανοιχτή πλάτη, το πολυ-σουτιέν είναι ιδανικό για γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, που τα cups δεν μπορούν να στηρίξουν, ή για όσες δεν νιώθουν άνετα με τις παραπάνω προτάσεις.

Σε αντίθεση με τα cups σιλικόνης, το πολυ-σουτιέν δεν σε απαλλάσσει από τις τιράντες, αλλά αντιθέτως σου δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές και τρόπους, από ένα συμβατικό σουτιέν, για να "δέσεις" τις τιράντες.

Πιο συγκεκριμένα, ένα πολυ-σουτιέν μπορεί να "δεθεί" με 5 διαφορετικούς τρόπους, κάτι που το κάνει ιδανικό για, σχεδόν, όλα τα φορέματα.  

Η αλήθεια είναι ότι όλες θέλουμε να εστιάσουμε στο σημαντικό (και πιο ευχάριστο) κομμάτι του look μας, που είναι το ρούχο, το χτένισμα, το βάψιμο κλπ.

Στην τελική, αυτά είναι που θα φανούν, που θα θυμόμαστε και που θα θυμούνται όλοι (συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του Facebook :-).

Όσο ωραίο και αν είναι όμως το ρούχο και το βαψιμό μας, δεν θα έχει κανένα νόημα αν διαλέξουμε το λάθος σουτιέν, που θα μας κάνει να νιώθουμε άβολα και να μην ευχαριστηθούμε το βράδυ μας.

 

Δές Σουτιέν για εξώπλατα φορέματα