5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι αθλητικό σουτιέν

αθλητικο σουτιεν

Αφού μετά από πολύ έρευνα και σκέψη έχεις επιτέλους αποφασίσει τι είδος γυμναστικής θα ξεκινήσεις, έρχονται οι πραγματικά δύσκολες αποφάσεις. "Τί παπούτσια θα φορέσω;". "Να πάρω κολάν ή φόρμα;" Τόσα πολλά διλήμματα και τόσος λίγος χρόνος για να αποφασίσεις. Ευτυχώς, τουλάχιστον ξέρεις τι σουτιέν θα φορέσεις! "Αυτό που φοράω κάθε μέρα, σιγά μην πάρω ειδικό σουτιέν για την γυμναστική". Και είναι απολύτως λογικό να το σκεφτείς αυτό. Ποιός θα δεί το σουτιέν σου στην τελική; Μάλλον κανείς. Ξεκινάς γυμναστική λοιπόν φορώντας το καθημερινό σουτιέν σου, και μετά από τις πρώτες μέρες άσκησης συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Ίσως δεν νιώθεις όσο άνετα θα ήθελες κατα την διάρκεια της άσκησης ή ίσως έχεις ξεκινήσει να έχεις πόνους  στο στήθος. 

Η αιτία για τα παραπάνω; Το γεγονός ότι τα συμβατικά/καθημερινά σουτιέν δεν είναι φτιαγμένα για αντίστοιχες περιστάσεις, όπου υπάρχει έντονη κινητικότητα και το στήθος δέχεται κραδασμούς. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους το αθλητικό σουτιέν είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι είναι οι εξής: 

  1. Τα καθημερινά σουτιέν έχουν μπανέλα, στην οποία με την ένταση της άσκησης οι μαστικοί αδένες, αναπόφευκτα, θα χτυπήσουν και σαν συνέπεια θα αρχίσεις να έχεις πόνους μετά τις πρώτες ημέρες άσκησης.
  2. Τα κανονικά σουτιέν δεν σου δίνουν τις επιλογές "πλάτης" που σου δίνει ένα αθλητικό σουτιέν, όπως πχ χιαστί κλπ. κάτι που συνεπάγεται πιο "χαλαρό" κράτημα του στήθους. 
  3. Τα κανονικά σουτιέν δεν "αναπνέουν", σε αντίθεση με τα αθλητικά σουτιέν, των οποίων το ύφασμα αναπνέει περισσότερο και συνήθως έχει και "διάτρητα" κομμάτια υφάσματος, που αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί.
  4. Τα αθλητικά σουτιέν σου παρέχουν την δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικών διαβαθμίσεων σουτιέν ανάλογα με την ένταση της άσκησης (υψηλή, μεσαία και χαμηλή).  
  5. Τα αθλητικά σουτιέν κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα, τα οποία θα δώσουν ένα διαφορετικό "τόνο" στην ασκησή σου.

Δείτε Όλα τα Αθλητικά Σουτιέν