5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις σε σουτιέν για μεγάλο στήθος

5-tips-soutien-megalo-vari-stithos

Η εύρεση του σωστού σουτιέν για γυναίκες με μεγάλο και βαρύ στήθος, ή και μεγάλη πλάτη, είναι μια από τις πιο απαιτητικές διαδικασίες που απαιτεί εμπειρία, από την μεριά της πωλήτριας, αλλά και προσοχή σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα αναδείξουν την καταλληλότητα, ή όχι, του προϊόντος, από την μεριά της γυναίκας που αγοράζει το σουτιέν. 

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ακόμη και αν βρείτε κάποια ειδική/πωλήτρια η οποία έχει εμπειρία σε σουτιέν για μεγάλα μεγέθη, καλό είναι να γνωρίζεται κάποια βασικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ένα σουτιέν που θα ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και τον σωματότυπό σας. 

Οι παρακάτω συμβουλές αναφέρονται στο μεγάλο στήθος/πλάτη και είναι ανεξάρτητες από τον σωματότυπο (μπορούν δηλαδή να εφαρμοστούν από πιο εύσωμες γυναίκες μέχρι και γυναίκες με λεπτό σωματότυπο αλλά με μεγάλο στήθος).

             1. Η πλάτη του σουτιέν να είναι σταθερή

Η πιο σημαντική ένδειξη ότι μάλλον βρήκατε το σωστό νούμερο σουτιέν είναι το κατά πόσο σταθερή είναι η πλάτη του. Δεν θα πρέπει να ανεβαίνει προς τα πάνω και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σας πιέζει. Ο καλύτερος τρόπος για να το τεστάρετε είναι να παρατηρήσετε που κουμπώνει το σουτιέν. Ιδανικά θα πρέπει να κουμπώνει στην πρώτη σειρά/θέση, ανεξαρτήτως αν έχει 2 ή 3 σειρές με κόπιτσες-γατζάκια.

              2. Η μπανέλα να είναι ελαφριά και ελαστική

Εάν υπάρχει μπανέλα στο σουτιέν θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι ελαφριά, ελαστική και αγκαλιάζει σωστά το στήθος, διαφορετικά μπορεί να σας πιέζει το σουτιέν και να νιώσετε δυσφορία στην διάρκεια της ημέρας (ιδιαίτερη προσοχή αν αγοράζετε καθημερινό σουτιέν που θα το φοράτε για πολλές ώρες!).

            3. Οι Cups να έχουν συνδυασμό οριζόντιων και κάθετων ραφών εσωτερικά

Μια λεπτομέρεια που ελάχιστες γυναίκες γνωρίζουν είναι ότι τα σουτιέν που δείχνουν φυσικό το μεγάλο στήθος, είναι σχεδιασμένα με ειδικές ραφές μέσα από τις cups. Οι ραφές αυτές δημιουργούν ουσιαστικά μικρές κυψέλες οι οποίες "διανέμουν" τον όγκο και το βάρος του στήθους και το κάνουν αν φαίνεται πιο φυσικό.

          4. Ελαστικό πέλμα στο πλαινό μέρος των Cups

Στα μεγάλα μεγέθη και το βαρύ στήθος, το πλευρικό τμήμα των Cups είναι αυτό που μας δίνει την απαραίτητη στήριξη και αίσθηση ασφάλειας, οπότε είναι σημαντικό να διαλέξουμε σουτιέν που έχει ελαστικό πέλμα στο πλάι των cups. Επίσης αυτό είναι που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος που μπορεί να προκύψουν από την τριβή.

        5. Επενδεδυμένες τιράντες στον ώμο για να μην ερεθίζουν το δέρμα

Το στήθος μας, όπως και το σουτιέν στηρίζονται πάνω σε 2 κομμάτια υφάσματος, τις τιράντες, που συνήθως δεν τις προσέχουμε και τόσο. Όταν επιλέγουμε σουτιέν για βαρύ στήθος όμως είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε τιράντες οι οποίες είναι επενδεδυμένες, έτσι ώστε να μην πιέζουν τους ώμους μας και να μην ερεθίζουν το δέρμα μας. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαξιλαράκια σιλικόνης, όπως τα παρακάτω, που εμποδίζουν τις τιράντες να ολισθαίνουν και να μας "κόβουν" τους ώμους. 

σιλικόνη ώμου για σουτιέν για βαρύ στήθος

Σιλικόνη Pinguino για τον ώμο | €10,00


Το σίγουρο είναι ότι αν έχεις μεγάλο/βαρύ στήθος ή απλά μεγάλη πλάτη, το να βρείς το ιδανικό σουτιέν είναι λίγο πιο περίπλοκο απ'ότι για τις γυναίκες με μικρότερο στήθος. Ελπίζουμε με τις παραπάνω 5 συμβουλές να έγινε έστω λίγο πιο εύκολο!

Βρείτε Σουτιέν για Μεγάλο Στήθος

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε να μας στείλετε ένα email στο: support@pinguino.com.gr και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό νούμερο σουτιέν.

Επίσης μπορείτε να μας καλέστε εντελώς Δωρεάν στο τηλέφωνο 210 5055776 (ώρες καταστημάτων) και θα κάνουμε τα πάντα για να σας βρούμε το σωστό νούμερο σουτιέν.

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, θα προτείναμε να μας επισκεφθείτε στο φυσικό μας κατάστημα που θα βρείτε στον χάρτη παρακάτω, για μια εντελώς Δωρεάν συνεδρία fitting!

Το κατάστημα μας: