5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις σε σουτιέν για μεγάλο στήθος

5-tips-soutien-megalo-vari-stithos

Η εύρεση του σωστού σουτιέν για γυναίκες με μεγάλο και βαρύ στήθος, ή και μεγάλη πλάτη, είναι μια από τις πιο απαιτητικές διαδικασίες που απαιτεί εμπειρία, από την μεριά της πωλήτριας, αλλά και προσοχή σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα αναδείξουν την καταλληλότητα, ή όχι, του προϊόντος, από την μεριά της γυναίκας που αγοράζει το σουτιέν. 

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ακόμη και αν βρείτε κάποια ειδική/πωλήτρια η οποία έχει εμπειρία σε μεγαλά μεγέθη σουτιέν, καλό είναι να γνωρίζεται κάποια βασικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ένα σουτιέν που θα ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και τον σωματότυπό σας. 

Οι παρακάτω συμβουλές αναφέρονται στο μεγάλο στήθος/πλάτη και είναι ανεξάρτητες από τον σωματότυπο (μπορούν δηλαδή να εφαρμοστούν από πιο εύσωμες γυναίκες μέχρι και γυναίκες με λεπτό σωματότυπο αλλά με μεγάλο στήθος).

 1. Η πλάτη του σουτιέν να είναι σταθερή

  Η πιο σημαντική ένδειξη ότι μάλλον βρήκατε το σωστό νούμερο σουτιέν είναι το κατά πόσο σταθερή είναι η πλάτη του. Δεν θα πρέπει να ανεβαίνει προς τα πάνω και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σας πιέζει. Ο καλύτερος τρόπος για να το τεστάρετε είναι να παρατηρήσετε που κουμπώνει το σουτιέν. Ιδανικά θα πρέπει να κουμπώνει στην πρώτη σειρά/θέση, ανεξαρτήτως αν έχει 2 ή 3 σειρές με κόπιτσες-γατζάκια.


 2. Η μπανέλα να είναι ελαφριά και ελαστική

  Εάν υπάρχει μπανέλα στο σουτιέν θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι ελαφριά, ελαστική και αγκαλιάζει σωστά το στήθος, διαφορετικά μπορεί να σας πιέζει το σουτιέν και να νιώσετε δυσφορία στην διάρκεια της ημέρας (ιδιαίτερη προσοχή αν αγοράζετε καθημερινό σουτιέν που θα το φοράτε για πολλές ώρες!).


 3. Οι Cups να έχουν συνδυασμό οριζόντιων και κάθετων ραφών εσωτερικά

  Μια λεπτομέρεια που ελάχιστες γυναίκες γνωρίζουν είναι ότι τα σουτιέν που δείχνουν φυσικό το μεγάλο στήθος, είναι σχεδιασμένα με ειδικές ραφές μέσα από τις cups. Οι ραφές αυτές δημιουργούν ουσιαστικά μικρές κυψέλες οι οποίες "διανέμουν" τον όγκο και το βάρος του στήθους και το κάνουν αν φαίνεται πιο φυσικό.


 4. Ελαστικό πέλμα στο πλαινό μέρος των Cups

  Στα μεγάλα μεγέθη και το βαρύ στήθος, το πλευρικό τμήμα των Cups είναι αυτό που μας δίνει την απαραίτητη στήριξη και αίσθηση ασφάλειας, οπότε είναι σημαντικό να διαλέξουμε σουτιέν που έχει ελαστικό πέλμα στο πλάι των cups. Επίσης αυτό είναι που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος που μπορεί να προκύψουν από την τριβή.


 5. Επενδεδυμένες τιράντες στον ώμο για να μην ερεθίζουν το δέρμα

  Το στήθος μας, όπως και το σουτιέν στηρίζονται πάνω σε 2 κομμάτια υφάσματος, τις τιράντες, που συνήθως δεν τις προσέχουμε και τόσο. Όταν επιλέγουμε σουτιέν για βαρύ στήθος όμως είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε τιράντες οι οποίες είναι επενδεδυμένες, έτσι ώστε να μην πιέζουν τους ώμους μας και να μην ερεθίζουν το δέρμα μας. 


Το σίγουρο είναι ότι αν έχεις μεγάλο/βαρύ στήθος ή απλά μεγάλη πλάτη, το να βρείς το ιδανικό σουτιέν είναι λίγο πιο περίπλοκο απ'ότι για τις γυναίκες με μικρότερο στήθος. Ελπίζουμε με τις παραπάνω 5 συμβουλές να έγινε έστω λίγο πιο εύκολο!

Δείτε Σουτιέν για Μεγάλο Στήθος

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις είτε στο live chat που θα βρείτε στο site μας, είτε με email στο: support@pinguino.com.gr. Αν θα θέλατε να μιλήσετε με μια από τις fit experts μας που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό νούμερο σουτιέν καλέστε μας στο: 210 5055776 (ώρες καταστημάτων)