Εφηβικά σουτιέν | Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν στο internet σχετικά με τα σουτιέν, έχουν να κάνουν με σουτιέν που απευθύνονται σε γυναίκες με ήδη ανεπτυγμένο στήθος. Ελάχιστες είναι όμως οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τις επιλογές σουτιέν που υπάρχουν για τις έφηβες. Παρακάτω θα βρείτε τα 3 διαφορετικά είδη σουτιέν που μπορεί να φορέσει μια έφηβη.   

Το πρώτο κριτήριο στην επιλογή ή όχι σουτιέν για μία έφηβη είναι φυσικά ο ρυθμός ανάπτυξης του στήθους, με δεύτερο κριτήριο το αν αθλούνται ή όχι. Κάποια κορίτσια ξεκινούν να φορούν κάποιο είδος στηθόδεσμου από 9 χρονών, ενώ άλλα ξεκινούν στα 14. Κατά μέσο όρο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα περισσότερα κορίτσια ξεκινούν να φορούν σουτιέν στην ηλικία των 11 ετών. 

Όσον αφορά τις διαφορετικές επιλογές στηθόδεσμων που υπάρχουν στην αγορά, αυτές είναι:

 1. Μπουστάκια

  Τα οποία φοριούνται σαν μπλουζάκι, και με την ελαστικότητα και απαλή στήριξη που προσφέρουν είναι μια τέλεια “εισαγωγή” των παιδιών στον κόσμο των σουτιέν. Εκτός φυσικά από το “εκπαιδευτικό” κομμάτι, τα μπουστάκια προστατεύουν το στήθος από τυχόν κραδασμούς που δημιουργούνται την ώρα της άθλησης ή του παιχνιδιού. Φυσικά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το μπουστάκι που θα διαλέξετε για το παιδί δεν θα το σφίγγει και δεν θα το ενοχλεί. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί σε αυτές τις νεαρές ηλικίες οι αδένες του στήθους ακόμη αναπτύσσονται και δεν πρέπει να δέχονται πίεση. Τα περισσότερα μπουστάκια κυκλοφορούν είτε σε βαμβακερά, είτε σε μικροφύμπρα και είνα αρκετά μαλακά στην αφή και στην αίσθηση. 


 2. Σουτιέν χωρίς μπανέλα και ενίσχυση


  Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των 11 και προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και “κάλυψη”, αφού το στήθος δεν διαγράφεται κάτω από λεπτά υφάσματα. Τα συγκεκριμένα σουτιέν κυκλοφορούν σε βαμβακερά ή λύκρα.


 3. Σουτιέν χωρίς μπανέλα, με ενίσχυση


  Τα οποία μπορούν να αρχίσουν να τα φοράνε από τα 14 και πάνω. Οι μαλακές cups ενός ενισχυμένου σουτιέν, στηρίζουν το στήθος και το διαμορφώνουν με φυσικό τρόπο, κάτι που τα κάνει και άνετα. 

  Εφηβικό σουτιέν χωρίς μπανέλαΕφηβικό σουτιέν χωρίς μπανέλα | 11.25€


Ότι και αν επιλέξετε θα πρέπει να σιγουρευτείτε για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το πόσο άνετα νιώθει η έφηβη φορώντας τον στηθόδεσμο και το δεύτερο είναι το πόσο καλή στήριξη της προσφέρει.