Εσώρουχα Εγκυμοσύνης - Τι θα χρειαστείς

Τα εσώρουχα εγκυμοσύνης διαφέρουν κατά πολύ από τα συνηθισμένα εσώρουχα που φορούσες μέχρι τώρα. Στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου, το σώμα σου θα αλλάξει τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννα του μωρού σου.

Σε κάθε στάδιο αλλαγής χρειάζεσαι τα κατάλληλα εσώρουχα, ώστε να νιώθεις άνετα τόσο μέσα στα εσώρουχα σου όσο και με το σώμα σου. Δες αναλυτικά στο άρθρο μας τι θα χρειαστείς! Ξεκινάμε;

Εσώρουχα Εγκυμοσύνης

Η κοιλίτσα σου θα αρχίσει να μεγαλώνει και αργά ή γρήγορα δεν θα νιώθεις άνετα με τα εσώρουχα που φόραγες μέχρι τώρα. Καλό θα είναι να επιλέξεις υποστηρικτικά εσώρουχα (που καλύπτουν ή φτάνουν μέχρι τον αφαλό) με μεγάλη ελαστικότητα.

Επίλεξε λοιπόν  λαστέξ εσώρουχα με βάση τις ανάγκες σου σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης, αλλά και όταν θα χρειαστεί να συγκρατήσεις ή να καλύψεις την κοιλίτσα σου μετά τη γέννα, που θα χρειαστεί κάποιους μήνες για να επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα.

Τα εσώρουχα λαστέξ που θα βρεις στο Pinguino, δεν είναι απλά άνετα, ελαστικά και με τέλεια εφαρμογή. Είναι απαλά στην υφή, υπάρχουν κωδικοί που δεν διαγράφουν καθόλου κάτω από τα ρούχα (λόγω ενιαίας ραφής ή κοπής με λείζερ), σμιλεύουν τη σιλουέτα και αγκαλιάζουν το σώμα.

Σουτιέν Εγκυμοσύνης

Το πρώτο σημείο στο σώμα σου που θα παρατηρήσεις έντονες αλλαγές μετά την κοιλίτσα σου, είναι το στήθος σου. Από τον 6ο κιόλας μήνα θα αρχίσει η παραγωγή του μητρικού γάλακτος και θα αρχίσει να μεγαλώνει.

Ναι, όπως κατάλαβες θα χρειάζεσαι σταδιακά μεγαλύτερο νούμερο σουτιέν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Ακριβώς επειδή θα είναι απότομη η αύξηση του στήθους, χρειάζεσαι ένα  σουτιέν για μεγάλο στήθος, που θα στηρίζει τόσο το στήθος σου όσο και την πλάτη σου, χωρίς να ασκεί ταυτόχρονα πίεση στους ιστούς του στήθους.

Σουτιέν θηλασμού

Ένα σουτιέν θηλασμού είναι απαραίτητο όχι μόνο για τη σωστή συγκράτηση του στήθους, αλλά και για να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα σου ως νέα μαμά. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα θηλάζεις το μωρό σου μέσα στην ημέρα, κι ενδεχομένως να είναι μια διαδικασία που δεν θα γίνεται πάντα από την άνεση του σπιτιού σου.

Δες τι να προσέξεις πριν αγοράσεις σουτιέν θηλασμού και επίλεξε το ιδανικό για σένα, στο Pinguino.gr. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία για το μέγεθος που θα χρειαστείς, μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί μας και θα βρούμε το κατάλληλο νούμερο σουτιέν 100%!

Τα σουτιέν θηλασμού πρέπει να είναι άνετα

Πρέπει να συγκρατούν το στήθος στη φυσική του θέση, χωρίς ταυτόχρονα να νιώθεις πίεση στα πλαϊνά ή στην πλάτη. Επίλεξε σουτιέν θηλασμού χωρίς μπανέλα και χωρίς επιπλέον ραφές στην περιοχή των θηλών, όπως το  σουτιέν θηλασμού χωρίς μπανέλα της Naturana.

Να είναι βαμβακερά στο μεγαλύτερο ποσοστό

Τα εσώρουχα που αποτελούνται κυρίως από βαμβάκι δεν ερεθίζουν το δέρμα, το αφήνουν να αναπνέει καλύτερα, είναι πιο απαλά και δροσερά. Δώσε βάση στο δροσερά, καθώς πριν και μετά την εγκυμοσύνη θα έχεις αρκετές φορές εξάψεις.

Διαθέτουμε  σουτιέν θηλασμού 100% βαμβακερά, και άλλα που ενώ έχουν ένα ποσοστό συνθετικών υλικών χάριν μεγαλύτερης ελαστικότητας, είναι  100% βαμβακερά στην εσωτερική επένδυση που έρχεται σε επαφή με το στήθος.

Ευκολία στο άνοιγμα και στο κλείσιμο

Θα ανακαλύψεις ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει άνοιγμα και κλείσιμο του σουτιέν στην περιοχή του μαστού. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα χρειάζεται να βγάζεις του σουτιέν σου ή να το τοποθετείς άβολα πάνω ή κάτω από το στήθος σου για να θηλάσεις το μωρό σου. Είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό αν πρέπει να θηλάσεις σε κάποιο χώρο εκτός σπιτιού.

Tip: Επίσης, θα ανακαλύψεις ότι πιθανότατα θα χρειάζεται να αλλάζεις αρκετές φορές σουτιέν εξαιτίας της ροής του γάλακτος. Τα σουτιέν θηλασμού αφενός ανοίγουν εύκολα, και αφετέρου δεν είναι απαραίτητο να πλένονται στο πλυντήριο. Θα κερδίσεις χρόνο πλένοντας τα στο χέρι με λίγο σαπούνι και νερό.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι να αποφύγω σε ένα σουτιέν θηλασμού;

  1. Την σφιχτή και άβολη εφαρμογή.
  2. Την 100% σύνθεση από συνθετικά υλικά.
  3. Τις μπανέλες.
  4. Τα πολλά κλιπς που καθιστούν δύσκολο το άνοιγμα του.

Πόσα σουτιέν θηλασμού θα χρειαστώ;

Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο αποφεύγοντας την υπερβολή. 4-5 σουτιέν θηλασμού είναι αρκετά για αρχή, ώστε να έχεις το περιθώριο να τα πλένεις συχνά χωρίς να ανησυχείς μήπως ξεμείνεις. Οι συχνές αλλαγές θα είναι αναπόφευκτες.

Πότε να προμηθευτώ εσώρουχα εγκυμοσύνης;

Μπορείς να αρχίσεις της αγορές σου στον τρίτο μήνα περίπου και ανάλογα με το πώς εξελίσσεται το σώμα σου. Σουτιέν θηλασμού θα χρειαστείς αμέσως μετά τη γέννα, αλλά θα θα μπορούσες να τα συνηθίσεις φορώντας τα κι ένα μήνα νωρίτερα.