Εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι - 5+1 Πλεονεκτήματα

Νιώθεις συχνά ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή; Συχνά συνδέονται με τα συνθετικά υφάσματα των εσωρούχων λόγω των μικροβίων που αναπτύσσονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν δεν στο έχει ήδη προτείνει ο γυναικολόγος σου, μάλλον ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς ποια είναι τα πιο υγιεινά υφάσματα εσωρούχων και να επιλέξεις σωστά την επόμενη φορά που θα αγοράσεις εσώρουχα online ή θα επισκεφτείς ένα κατάστημα εσωρούχων.

Τα  γυναικεία εσώρουχα από 100% πιστοποιημένο οργανικό (βιολογικό) βαμβάκι, αποτελούν ένα φυσικό και ποιοτικό ύφασμα που συνδυάζει άνεση, στυλ και υγιεινή με τον καλύτερο τρόπο!

Φτιαγμένα με γνώμονα την κολπική υγιεινή και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, τα εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι αποτελούν την ιδανική λύση εσωρούχων. 

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις όλα τα πλεονεκτήματα των εσωρούχων από οργανικό βαμβάκι, και που φυσικά θα βρεις στο Pinguino σε ποικίλα χρώματα και σχέδια για όλα τα γούστα. 

Πάμε να τα δούμε;

1. Είναι ανθεκτικά

Το οργανικό βαμβάκι είναι πιο ανθεκτικό από το συμβατικό, καθώς οι διαδικασίες συγκομιδής του είναι πιο ήπιες και αργές, διατηρώντας έτσι τις μακριές ίνες. 

Στο συμβατικό βαμβάκι χρησιμοποιούνται σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να χαλάσουν τις ίνες, πράγμα που συντελεί στη δημιουργία μιας πιο τραχιάς και εύθραυστης ίνας που τείνει να σπάει. 

Αντίθετα, το οργανικό βαμβάκι δεν υφίσταται τέτοιου είδους επεξεργασία, επομένως οι ίνες του είναι πολύ ανθεκτικότερες και με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

2. Είναι υποαλλεργικά

Η απουσία χημικών ουσιών που συχνά προκαλούν εξανθήματα ή αλλεργίες, όπως και η απουσία συνθετικών υλικών που οδηγούν στην ανάπτυξη αλλεργιών κατά την έκθεση του δέρματος σε αυτό, καθιστούν το οργανικό βαμβάκι είναι πως είναι αγνό και, κατά συνέπεια, υποαλλεργικό.

Συχνά, το λατέξ είναι υπεύθυνο για δερματικές αλλεργίες, ενώ με βάση ορισμένες στατιστικές έρευνες, περίπου το 8-17% των επαγγελματιών υγείας υποφέρουν από αλλεργία στο λάτεξ λόγω καθημερινής έκθεσης σε αυτό. 

Επομένως, η αλλεργία στο λάτεξ μπορεί να αναπτυχθεί απλώς και μόνο με το να εκτίθεσαι σε αυτό τακτικά. 

3. Βοηθούν το δέρμα να «αναπνέει»

Τα εσώρουχα που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά δεν δίνουν τη δυνατότητα στο δέρμα να αναπνεύσει, πράγμα που παγιδεύει σε μεγάλο βαθμό την υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. 

Από την άλλη, τα εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς και απαλότητας στην περιοχή.

Έχουν υψηλή απορροφητικότητα στην υγρασία, ενώ απομακρύνουν τον κίνδυνο μολύνσεων λόγω της θερμότητας και της υγρασίας που παγιδεύεται από τα μη βαμβακερά υφάσματα. 

Σε γενικές γραμμές, τα βαμβακερά εσώρουχα συνιστώνται από γιατρούς και ειδικούς, καθώς βοηθούν στο να μειωθεί η εξάπλωση βακτηρίων σε γυναίκες που έχουν βακτηριακή κολπίτιδα ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

4. Είναι άνετα

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να φοράς νάιλον ή άλλα συνθετικά, πολύχρωμα εσώρουχα και γι’ αυτό να θεωρείς -λανθασμένα- ότι είναι άνετα, όμως στην πραγματικότητα, αν φορέσεις εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι θα καταλάβεις τι σημαίνει άνεση.

Είτε είσαι στο γραφείο, είτε στο σπίτι και κάνεις δουλειές, το τελευταίο πράγμα που σίγουρα θέλεις είναι ένα εσώρουχο που σε σφίγγει και σε περιορίζει. 

5. Εμποδίζουν τη φαγούρα

Η φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή αποτελεί συχνά ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Μπορεί να συνδέεται με θέματα υγείας και να χρειάζεσαι τη συμβουλή ενός γιατρού ή με θέματα υγιεινής. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, πιθανότατα υπεύθυνο είναι το εσώρουχο που φοράς. Τα εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι εμποδίζουν την εμφάνιση κνησμού, καθώς κρατούν την ευαίσθητη περιοχή στεγνή και χωρίς υγρασία. Η εμφάνιση της φαγούρας συχνά προκαλείται από την υγρασία και τη θερμότητα που παγιδεύεται στο συγκεκριμένο σημείο. 

Ακόμη, τα εσώρουχα από αγνό βαμβάκι απομακρύνουν τον κίνδυνο φαγούρας λόγω της απουσίας χημικών ουσιών, τα οποία συχνά προκαλούν δερματίτιδα. 


Αντίθετα, η συχνή έκθεση του δέρματος σε υφάσματα λατέξ μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και, συνεπώς κνησμό. 

6. Είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον

Όπως γνωρίζεις, οργανικά υλικά όπως το βαμβάκι και το μπαμπού είναι πιο βιώσιμα για τον πλανήτη και φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ανθεκτικά και να διαρκούν. 

Από την άλλη, η σύγχρονη βιομηχανία της μόδας προσφέρει ενδύματα και, συγκεκριμένα εσώρουχα από φθηνά, συνθετικά υλικά, με πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής. 

Το να επενδύσεις λοιπόν σε εσώρουχα από 100% πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι συνεπάγεται κι ένα οικολογικό όφελος. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και, συνεπώς, ανακυκλώσιμα. 

Η διαδικασία ανακύκλωσης από ίνες σε ίνες, επιτρέπει τη δημιουργία παρθένων ινών, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων ρούχων.

Τα συνθετικά εσώρουχα από την άλλη, χρειάζονται από 20 έως 200 χρόνια για να διασπαστούν, ενώ παράλληλα απελευθερώνουν τοξίνες στο περιβάλλον.

Συμπέρασμα για εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι

Κάνε κι εσύ μια «επένδυση» για τον εαυτό σου και παράλληλα για το περιβάλλον, επιλέγοντας τα εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι. 

Στο Pinguino θα τα βρεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια! Φυσικά θα βρεις και  σουτιέν από οργανικό βαμβάκι καθώς και φανελάκια, ο,τι καλύτερο δηλαδή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη και η υγρασία είναι πιο έντονες.