3 Τρόποι να διατηρήσετε τα Σουτιέν σας σε καλή κατάσταση

φροντίδα σουτιέν

Με τον μέσο όρο "ζωής" των περισσότερων σουτιέν να είναι 1,5 με 2 χρόνια, είναι σημαντικό να κάνουμε ότι μπορούμε για να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση έτσι ώστε όχι μόνο να έχουν μακρύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και να διατηρούμε στα κατάλληλα επίπεδα υγιεινής!

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχετε είναι τα εξής:

Πλύσιμο

1) Στο χέριΜουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για μισή ώρα και πλένουμε με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα. Ξεβγάζουμε με μαλακτικό χωρίς να το στύψουμε. Το τοποθετούμε σε μία στεγνή πετσέτα.

2) Στο πλυντήριο: Τοποθετούμε το σουτιέν κουμπωμένο μέσα σε διχτάκι ή σακούλα πλυντηρίου, και επιλέγουμε την πλύση για ευαίσθητα ρούχα στη χαμηλότερη θερμοκρασία και σε χαμηλές στροφές.

Στέγνωμα

Ο καλύτερος τρόπος στεγνώματος είναι να τοποθετήσετε το σουτιέν σε μία καθαρή στεγνή πετσέτα έτσι ώστε να στεγνώσει ομοιόμορφα και φυσικά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το κρεμάσετε στην απλώστρα από το κεντρικό κομμάτι υφάσματος που βρίσκεται ανάμεσα στις Cups, διπλωμένο στη μέση. 

Προσοχή: Δεν το κρεμάμε από την άκρη ή από τις τιράντες και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μανταλάκια.

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το στεγνωτήριο μειώνει κατά πολύ την διάρκεια ζωής των σουτιέν και γι'αυτό καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Αποθήκευση

Ιδανικά τοποθετήστε τα σουτιέν σας σε ένα συρτάρι ανοιχτά έτσι ώστε να αναπνέουν.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα κρεμάσετε σε μία κρεμάστρα από την μέση στην ένωση των Cups (όχι από τις τιράντες). 

Πόσες φορές μπορώ να φορέσω το σουτιέν πριν το πλύνω;

Ένα σουτιέν ιδανικά το φοράμε μέχρι τρεις φορές πριν το πλύνουμε. Φυσικά αυτό αλλάζει ανάλογα με την εποχή (πχ. το καλοκαίρι τα πλένουμε πιο συχνά απ'τον χειμώνα) και το πόσες ώρες φοράτε το σουτιέν.

Η εξαίρεση στον κανόνα είναι τα αθλητικά σουτιέν, τα οποία χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε χρήση!

 

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με την φροντίδα των σουτιέν μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις είτε στο live chat που θα βρείτε στο site μας, είτε με email στο: hello@pinguino.com.gr, είτε καλώντας μας στο: 210 5055776  (ώρες καταστημάτων)!