8 Προβλήματα που δημιουργεί το λάθος νούμερο σουτιέν και πώς να τα λύσετε

Το 80% των γυναικών φοράνε λάθος νούμερο σουτιέν. Και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουν και συνεχίζουν να φοράνε το λάθος νούμερο. "Μα αυτό είναι το νούμερο που πάντα έπαιρνα" ή "Αυτό το νούμερο μου έδωσαν στο μαγαζί που ψωνίζω σουτιέν" είναι φράσεις που ακούμε συχνά. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν κάποια "σημάδια", που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν φοράτε το σωστό νούμερο ή όχι. Παρακάτω θα βρείτε τα βασικότερα 8 μαζί με απαντήσεις για το πώς να βρείτε το σωστό νούμερο σουτιέν!

Με πιέζει η μπανέλα και μου προκαλεί πόνο στο στήθος

  • Γιατί συμβαίνει αυτό;  Γιατί φοράτε μικρότερο σουτιέν απ’ αυτό που θα έπρεπε και η μπανέλα σας χτυπάει στο κάτω μέρος του στήθους.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Δοκιμάζοντας ένα σουτιέν με μεγαλύτερο νούμερο στην περιφέρεια της πλάτης ή μεγαλύτερη cup στο στήθος (π.χ αν το σουτιέν που σας πιέζει είναι 75C, δοκιμάστε ένα σουτιέν που είναι 80C και ένα 75D).

  Το στήθος μου ξεχειλίζει από το πάνω μέρος της cup

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η cup του στήθους είναι μικρότερη απ’όσο θα έπρεπε.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Δοκιμάζοντας ένα σουτιέν που θα είναι μία cup μεγαλύτερη από το σουτιέν που σας δημιουργεί το πρόβλημα. π.χ αν το σουτιέν σας έχει cup C, δοκιμάστε σουτιέν με cup D.

  Το λάστιχο στο πλάι ερεθίζει το δέρμα μου

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το νούμερο της περιφέρειας στην πλάτη είναι μικρό και από την τριβή ερεθίζετε και κοκκινίζει το δέρμα.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Δοκιμάζοντας σουτιέν με μεγαλύτερη περιφέρεια στην πλάτη. Ιδανικά το σουτιέν θα πρέπει να κουμπώνει στο πρώτο γαντζάκι της τιράντας της πλάτης για να έχει το περιθώριο μόλις ανοίξει λίγο να κουμπώσει στην δεύτερη θέση. Ένας “χρυσός κανόνας” σε αυτό το σημείο είναι να μπορούν να χωράνε τα δύο δάχτυλα σας στο πλάι του λάστιχου, από την στιγμή που έχετε κλείσει το σουτιέν.

  Το κούμπωμα του σουτιέν μου προκαλεί ενόχληση

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιθανότατα γιατί το κούμπωμα του σουτιέν σας είναι φτιαγμένο από σκληρό μέταλλο και δεν είναι επενδεδυμένο με κάποιο ύφασμα.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι απλή. Επιλέξτε σουτιέν με μαλακά τελειώματα στο κούμπωμα.

  Η πλάτη μου δείχνει να έχει παχάκια όταν φοράω το σουτιέν

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το νούμερο της περιφέρειας της πλάτης είναι λάθος.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να δοκιμάσετε ένα σουτιέν που είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο στην πλάτη (π.χ αν το σουτιέν που σας δημιουργεί το πρόβλημα είναι 75 στην πλάτη, δοκιμάστε ένα που είναι 80, αφήνοντας την cup ίδια). Η δεύτερη, και πιο απλή, λύση είναι να αγοράσετε μία προέκταση σουτιέν και να την τοποθετήσετε στο κούμπωμα, ώστε να μεγαλώσει το νούμερο της πλάτης.

  Υπάρχει κενό στο μπροστινό μέρος των cups

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιθανότατα γιατί η cup του σουτιέν είναι μεγαλύτερη απ’αυτή που χρειάζεστε.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Καλά το καταλάβατε. Πρέπει να δοκιμάσετε ένα σουτιέν με μικρότερη cup. Ο “χρυσός κανόνας” για να βρίσκεις το σωστό νούμερο της cup σε ένα σουτιέν, είναι ο εξής: Το κέντρο της cup (που είναι και το κέντρο του στήθους) θα πρέπει να είναι πάντα “γεμάτο”, ακόμη και όταν σηκώνεται τα χέρια σας ψηλά.

  Οι τιράντες μου δημιουργούν πίεση στους ώμους

  • Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πιστεύοντας ότι θα έχετε καλύτερη στήριξη, σφίγγεται (ή σας σφίγγουν) τις τιράντες περισσότερο απ’όσο πρέπει.
  • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Αρχικά χαλαρώστε τις τιράντες και έπειτα παρατηρήστε πώς στέκεται το σουτιέν πάνω στο στήθος σας. Αν το νούμερο του σουτιέν είναι το σωστό, τότε δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα, αφού το στήθος στηρίζεται ως επί το πλείστων από το λάστιχο που βρίσκεται στην περιφέρεια του στήθους. Επιπλέον, αν έχετε μεγαλύτερο στήθος, επιλέξτε πιο φαρδιές τιράντες για το σουτιέν σας, σιλικόνη για τον ώμο ή τιράντες που είναι ενισχυμένες με gel για μεγαλύτερη άνεση.

  Πονάει η πλάτη μου (πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι μεγάλες cup)

   • Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η πλάτη του σουτιέν σας είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι πρέπει και σαν αποτέλεσμα “γλιστράει” ψηλά στην πλάτη κάτι που σημαίνει ότι το βάρος του στήθους  σας, σας “τραβάει” μπροστά και σας αναγκάζει να καμπουριάζετε.
   • Πώς θα λύσω το πρόβλημα; Δοκιμάζοντας σουτιέν που θα “γεμίζουν” την cup, χωρίς το στήθος να προεξέχει από μπροστά ή στο πλάι, και παράλληλα η τιράντα της πλάτης θα μένει σταθερή και ευθεία.

   Βρείτε το Σωστό Σουτιέν

   Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε να μας στείλετε ένα email στο: support@pinguino.com.gr και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό νούμερο σουτιέν.

   Επίσης μπορείτε να μας καλέστε εντελώς Δωρεάν στο τηλέφωνο 210 5055776 (ώρες καταστημάτων) και θα κάνουμε τα πάντα για να σας βρούμε το σωστό νούμερο σουτιέν.

   Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, θα προτείναμε να μας επισκεφθείτε στο φυσικό μας κατάστημα που θα βρείτε στον χάρτη παρακάτω, για μια εντελώς Δωρεάν συνεδρία fitting!

   Το κατάστημα μας: