3 τύποι ολόσωμων μαγιό και πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο

"Μόδα είναι και γυρίζει", και σίγουρα τα ολόσωμα μαγιό έχουν επιστρέψει για τα καλά στην μόδα τα τελευταία δύο χρόνια μετά από την "κυριαρχία" του μπικίνι για αρκετές δεκαετίες. Και φυσικά οι εταιρείες μαγιό δεν θα μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν την τάση αυτή και να λανσάρουν πληθώρα επιλογών, με διαφορετικά σχέδια, κοψίματα και γραμμές, κάνοντας την διαδικασία επιλογής ολόσωμου μαγιό λίγο πιο περίπλοκη.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους διαφορετικούς τύπους/επιλογές ολόσωμων μαγιό που κυκλοφορούν και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να επιλέξετε το  τέλειο κομμάτι.

1. Ολόσωμο - one piece

Το πιο διάσημο και γνωστό σε όλους μας είδος ολόσωμου είναι το κλασικό one piece μαγιό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους σώματος, αφήνοντας ακάλυπτη, μόνο, την πλάτη. Ως το πιο δημοφιλές είδος ολόσωμου, τα one-piece μαγιό κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις, prints και σχέδια, κάτι που τα καθιστά  , εκτός από μαγιό, και fashion pieces που μπορούν να φορεθούν και εκτός παραλίας/πισίνας, σε συνδυασμό με σορτς, μακριές φούστες, αλλά και παντελόνια. 

Εκτός από το visual κομμάτι, τα one piece μαγιό, καλύπτουν ατέλειες του σώματος που ενδεχομένως να υπάρχουν και σμιλεύουν το κορμί, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένα πχ μπικίνι. 

2. Ολόσωμο μπικίνι

Ο συγκεκριμένος τύπος ολόσωμου, καλύπτει μόνο την κοιλιά και είναι ανοιχτό στο πλάι και στην πλάτη. Ουσιαστικά είναι σαν να φοράς μπικίνι, με την διαφορά ότι ένα κομμάτι υφάσματος ενώνει το πάνω με το κάτω μέρος του μαγιό και καλύπτει την κοιλιά, γεγονός που το κάνει ιδανικό για την κάλυψη ατελειών και χαλάρωσης στην συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, τα ολόσωμα μπικίνι σου δίνουν επιλογές σε cup κάτι που σημαίνει ότι σου παρέχουν την απαραίτητη στήριξη για το στήθος.

Ένα ακόμη από τα θετικά του είναι ότι δεν απορροφά όση θερμότητα, όση το απλό ολόσωμο, αφού καλύπτει μικρότερη επιφάνεια του σώματος, αφήνοντάς το να αναπνεύσει. 

Τέλος, τα περισσότερα ολόσωμα μπικίνι, λόγω της γραμμής τους, είναι πιο εντυπωσιακά αισθητικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

3. Tankini

Το τρίτο είδος ολόσωμου μαγιό πρόκειται ουσιαστικά για έναν συνδυασμό μπικίνι και ολόσωμου, αφού αποτελείται από δύο διαφορετικά κομμάτια υφάσματος (μπλουζάκι+βρακάκι) τα οποία όμως καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος (φωτογραφίες παρακάτω). Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του tankini είνα: α) το γεγονός ότι στεγνώνει πιο γρήγορα η κοιλιά και β) επιτρέπει για καλύτερο μαύρισμα, αφού ανά πάσα στιγμή μπορείς να σηκώσεις το μπλουζάκι στο ύψος που θέλεις. Ακόμη, τα tankini είναι ιδανικά για εγκύους, αφού δεν πιέζουν την κοιλιά, όπως τα υπόλοιπα ολόσωμα. Το καλύτερο όλων; Λόγω του ότι αποτελούνται από δύο ξεχωριστά κομμάτια, τα tankini σου επιτρέπουν να κάνεις mix & match με διαφορετικά σχέδια και χρώματα!