Το σουτιέν που μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε φόρεμα - Πολυσουτιέν!

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να αγοράσεις ένα εξώπλατο φόρεμα ή μία μπλούζα με ανοιχτή πλάτη και μετά από λίγο να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το κατάλληλο σουτιέν για να το συνδυάσεις; Υποψιαζόμαστε αρκετές. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένας τύπος σουτιέν, ειδικά σχεδιασμένος για περιπτώσεις όπως οι παραπάνω και ακούει στο όνομα πολυμορφικό σουτιέν, ή, για συντομία, πολυ-σουτιέν.

Tο πολυ-σουτιέν είναι ένα σουτιέν σαν όλα τα υπόλοιπα, με την μόνη (και σημαντική) διαφορά ότι μπορεί να δεθεί στο σώμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, χάρη στην έλλειψη σταθερής πλάτης και τις πολλές επιλογές διαφορετικών τιραντών που σου δίνει. Το γεγονός αυτό καθιστά το πολυ-σουτιέν το απόλυτο σουτιέν για εξώπλατα φορέματα.

Το πρώτο θετικό του πολυ-σουτιέν είναι ότι δεν υπάρχουν διαφορετικοί τύποι απ’τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε, άρα οι μόνες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε είναι το σωστό νούμερο (cup και περίμετρος) και ο σωστό συνδυασμός των τιραντών, κάτι που φυσικά εξαρτάται από το ρούχο με το οποίο θα φορέσετε το σουτιέν.

Ας δούμε λοιπόν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δέσουμε ένα πολυ-σουτιέν έτσι ώστε να καταλάβουμε γιατί είναι το ιδανικό σουτιέν για φορέματα και μπλούζες με ανοιχτή πλάτη.

5 Τρόποι να φορέσεις το Πολυσουτιέν

1ος Τρόπος: Τιράντα που δένει στον λαιμό

Το πάνω μέρος του πολυ-σουτιέν δένει στον λαιμό, είτε με μία κανονική υφασμάτινη τιράντα, είτε με μία τιράντα σιλικόνης, το πλάτος των οποίων είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, για να προστατεύει και να μην κόβει την περιοχή του αυχένα. Παράλληλα, το κατώτερο μέρος του πολυ-σουτιέν δένει στο γνώριμο ύψος της πλάτης με μία λεπτή θήκη σιλικόνης, η οποία είναι σχεδόν αόρατη μέσα από το ρούχο. Αυτός ο τρόπος δεσίματος του πολυ-σουτιέν είναι ιδανικός για ρούχα με έξω την πλάτη, που δένουν στον λαιμό. 

2ος Τρόπος: Μεγάλη τιράντα πλάτης

Χρησιμοποιούμε τις κανονικές τιράντες για το πάνω μέρος του σουτιέν και για την πλάτη χρησιμοποιούμε μία πολύ μεγαλύτερη τιράντα από την κανονική, η οποία ξεκινάει από την δεξιά πλευρά, γυρνάει χαμηλά γύρω από την κοιλιά μας και καταλήγει στην αριστερή μεριά του σουτιέν (δείτε φωτογραφία παρακάτω). Αυτός ο τρόπος δεσίματος είναι ιδανικός για φορέματα και μπλούζες που έχουν ανοιχτή όλη την πλάτη και δεν θέλετε να φαίνεται το σουτιέν.

πολυσουτιεν με δεσιμο στην πλατη

3ος Τρόπος: Χιαστί δέσιμο χαμηλά στην πλάτη

Ένας συνδυασμός των τρόπων 1 και 2, στο δέσιμο αυτό χρησιμοποιούμε μια τιράντα (σιλικόνης συνήθως) η οποία δένει στον λαιμό, και μία μεγάλη τιράντα που αγκαλιάζει χαμηλά την πλάτη χιαστί. Αυτός ο τρόπος δεσίματος είναι ιδανικός για φορέματα ή μπλούζες που έχουν ανοιχτή πλάτη και παράλληλα δένουν στον αυχένα.

4ος Τρόπος: Χιαστί δέσιμο ψηλά στην πλάτη

Στην περίπτωση αυτή το πολυ-σουτιέν δένει χιαστί ψηλά στην πλάτη, ενώ για το πιο χαμηλό μέρος της πλάτης χρησιμοποιούμε και πάλι μια λεπτή τιράντα σιλικόνης. Ο τρόπος αυτός δεσίματος είναι ιδανικός για ρούχα που δένουν χιαστί ψηλά στην πλάτη αλλά ταυτόχρονα έχουν και χαμηλή πλάτη.

5ος Τρόπος: 2 Λεπτές κανονικές τιράντες

Ο πιο απλός τρόπος δεσίματος του πολυ-σουτιέν είναι και ο πιο γνώριμος σε όλες μας. Δύο λεπτές τιράντες για το πάνω μέρος του σουτιέν και μία λεπτή τιράντα σιλικόνης για την μέση. Άρα ποια η διαφορά από ένα κανονικό σουτιέν; H διαφορά είναι κυρίως η λεπτή τιράντα που δένει στην πλάτη, η οποία σε αντίθεση με ένα κανονικό σουτιέν, που έχει φαρδιά τιράντα, δεν διαγράφεται μέσα από το ρούχο.

Το σίγουρο είναι ότι όποιον τρόπο δεσίματος και αν επιλέξετε, το πολυ-σουτιέν μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να σας δώσει την απαραίτητη στήριξη, ανεξαρτήτως του ρούχου που θα επιλέξετε. Φυσικά, όταν επιλέγετε πολυ-σουτιέν θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το νούμερο της cup και το νούμερο της πλάτης είναι τα σωστά, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε ένα από τα συνήθη προβλήματα που δημιουργεί η λάθος επιλογή σουτιέν.

 

Σουτιέν για Φορέματα με ανοιχτή πλάτη