Αθλητικά σουτιέν και τι πρέπει να προσέξετε

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και μαζί του πολλές από εμάς ξεκίνησαν γυμναστήριο ή κάποιο άλλο είδος γυμναστικής, προκειμένου να φύγουν τα περιττά κιλά των διακοπών (αν είστε από αυτές που δεν πήραν κιλά κατά την διάρκεια των διακοπών, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια). Και έτσι όπως δεν πάτε για γυμναστική φορώντας τακούνια ή πουκάμισο, έτσι και σε ότι αφορά τα εσώρουχα, δεν μπορείτε να αθληθείτε φορώντας ένα κανονικό σουτιέν. Γιατί; Διότι ένα συμβατικό σουτιέν δεν θα σας δώσει την στήριξη που χρειάζεστε και το στήθος σας θα καταπονηθεί από τους κραδασμούς της άσκησης. Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε αν αθλήστε είναι φυσικά ένα....αθλητικό σουτιέν. Και επειδή ζούμε σε έναν κόσμο με πληθώρα επιλογών, τα αθλητικα σουτιεν δεν θα μπορούσαν να έχουν μόνο έναν τύπο. Ας δούμε λοιπόν τους διαφορετικούς τύπους αθλητικών σουτιέν και την χρηστικότητα του καθενός.

Οι τρείς κατηγορίες των αθλητικών σουτιέν είναι:

1. Extreme. Τα extreme απευθύνονται σε όσες αθλούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και όχι, δεν εννοούμε μόνο τις επαγγελματίες αθλήτριες, αλλά και όσες γυναίκες γυμνάζονται σε έντονους ρυθμούς. Τα συγκεκριμένα σουτιέν κατασκευάζονται είτε με μπανέλα κατασκευασμένη από καουτσούκ, η οποία τα κάνει εύκαμπτα, ευλίγιστα, άνετα και μαλακά, είτε χωρίς μπανέλα, με μια ελαστική φάσα κάτω από το στήθος που του δίνει μια άνετη και μαλακή αίσθηση, ενώ παράλληλα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη. Τα extreme αθλητικά σουτιέν "έρχονται" σε C, D, E και F cup. Επίσης, αυτός ο τύπος σουτιέν διαθέτει αντιβακτηριδιακό ύφασμα, που παραμένει στεγνό ακόμη και κατα την διάρκεια έντονης άθλησης. Οι τιράντες, φυσικά, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ενισχυμένες και να ρυθμίζονται σε όλο το μήκος, δίνοντας ευελιξία ως προς τον τρόπο που θα φορεθεί το σουτιέν.

Triaction Hybrid Lite P Ex

Αθλητικό σουτιέν TRIUMPH για εντατική άσκηση | 43.96€

 

2. High. Τα High αθλητικά σουτιέν είναι ιδανικά για όσες αθλούνται με έντονους ρυθμούς και "έρχονται" σε Cup C, D και E. Τα συγκεκριμένα σουτιέν προσφέρουν απόλυτο κράτημα και μέγιστη άνεση, αφού δεν έχουν μπανέλα και η πλάτη τους είναι χιαστί, προκειμένου να μην γλιστράνε οι τιράντες. Και σε αυτό τον τύπο σουτιέν, το ύφασμα παραμένει σχετικά στεγνό κατά την διάρκεια της άθλησης και σας δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας.

Αθλητικό σουτιέν TRIUMPH για έντονη άσκηση | 35.96€

 

3. Medium. Τα Medium είναι ιδανικά για μέτριο επίπεδο άθλησης και "έρχονται" σε Cup Β,C, D και E. Και αυτά με την σειρά τους είναι κατασκευασμένα από αντιαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό ύφασμα, γνωστό και ως "Tactel" που αποτρέπει τις οσμές. Επίσης, το διάτρητο  ύφασμα που υπάρχει ανάμεσα στα cups και στο πίσω μέρος της πλάτης, βοηθάει στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και την απομάκρυνση του ιδρώτα, οπότε και υpάρχει άριστη κυκλοφορία του αέρα. Ο συγκερκιμένος τύπος σουτιέν, "έρχεται" χωρίς μπανέλα και μπορεί να κουμπώσει είτε μπροστά, είτε στην πλάτη, χάρις όμως στο φαρδύ ελαστικό λάστιχο στο κάτω μέρος προσφέρει σταθερότητα, άνεση και πολύ καλή στήριξη.

Αθλητικό σουτιέν TRIUMPH για μεσαία άσκηση | 26.36€

 

Άρα, όπως μπορείτε να καταλάβετε, το κύριο κριτήριο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να διαλέξετε ένα αθλητικό σουτιέν είναι: α) το είδος της άσκησης για το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε και φυσικά β) η ένταση της εκάστοτε δραστηριότητας (πχ αν κάνετε yoga ή pilates το medium θα ήταν ιδανικό, ενώ αν τρέχετε ή κάνετε TRX ένα high ή ένα medium αθλητικό σουτιέν θα ήταν ιδανικό).