3 Είδη Αθλητικών Σουτιέν και πώς να διαλέξετε το σωστό!

3 Κατηγορίες Αθλητικών Σουτιέν

Είτε αθλήστε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, είτε είστε στην διαδικασία ξεκινήματος μιας νέας αθλητικής δραστηριότητας, είστε εδώ γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό αθλητικό σουτιέν, ίσως και περισσότερο, από την επιλογή των κατάλληλων ρούχων ή παπουτσιών γυμναστικής. 

Και επειδή ζούμε σε έναν κόσμο με πληθώρα επιλογών, τα αθλητικά σουτιέν δεν θα μπορούσαν να έχουν μόνο έναν τύπο, αλλά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος και την ένταση της γυμναστικής για την οποία θα χρησιμοποιηθούν. Ας δούμε λοιπόν τα διαφορετικά είδη αθλητικών σουτιέν και τις διαφορές μεταξύ τους.

    1. Αθλητικά Σουτιέν για Έντονη Άσκηση-Υψηλής Στήριξης

Τα Αθλητικά Σουτιέν Υψηλής Στήριξης απευθύνονται σε όσες γυναίκες αθλούνται σε έντονους ρυθμούς και είναι ιδανικά για υψηλής έντασης (και κραδασμών) άσκηση, όπως τρέξιμο, cardio TRX κλπ. Τα συγκεκριμένα σουτιέν κατασκευάζονται είτε με μπανέλα κατασκευασμένη από καουτσούκ, η οποία τα κάνει εύκαμπτα, ευλίγιστα, άνετα και μαλακά, είτε χωρίς μπανέλα, με μια ελαστική φάσα κάτω από το στήθος που του δίνει μια άνετη και μαλακή αίσθηση, ενώ παράλληλα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη.

Τα extreme αθλητικά σουτιέν υψηλής στήριξης, "έρχονται" σε C, D, E και F cup. Επίσης, αυτός ο τύπος σουτιέν διαθέτει αντιβακτηριδιακό ύφασμα, που παραμένει στεγνό ακόμη και κατα την διάρκεια έντονης άθλησης. Οι τιράντες, φυσικά, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ενισχυμένες και να ρυθμίζονται σε όλο το μήκος, δίνοντας ευελιξία ως προς τον τρόπο που θα φορεθεί το σουτιέν.

soutien-triumph-extreme-lite-n
 
    1. Αθλητικά Σουτιέν Μεσαίας Στήριξης

Τα Αθλητικά Σουτιέν Μεσαίας Στήριξης είναι ιδανικά για μεσαίας έντασης αθλητικές δραστηριότητες, όπως yoga, pilates κλπ.

Τα συγκεκριμένα σουτιέν είναι ο ιδανικός συνδυασμός κρατήματος και άνεσης, αφού δεν έχουν μπανέλα, οπότε δεν πιέζουν το στήθος, και ταυτόχρονα η πλάτη τους και οι τιράντες τους είναι ρυθμιζόμενες και μπορείτε να τις προσαρμόσετε.

Συνήθως και αυτός ο τύπος αθλητικών σουτιέν είναι φτιαγμένος από διάτρητο ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει και δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Σουτιέν TRIUMPH για Ήπια Στήριξη
  1. Αθλητικά Σουτιέν για Ήπια Άσκηση - Ήπιας Στήριξης

Τα Αθλητικά Σουτιέν Ήπιας Στήριξης είναι ιδανικά για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, stretching κλπ. Θα τα βρείτε σε Cups Β,C, D και E. Ο συγκερκιμένος τύπος σουτιέν δεν έχει μπανέλα και μπορείτε να βρείτε εκδοχές του που κουμπώνουν είτε μπροστά, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, στην πλάτη. Είναι σημαντικό να υπάρχει φαρδύ ελαστικό λάστιχο στο κάτω μέρος του σουτιέν έτσι ώστε να προσφέρει σταθερότητα και καλή στήριξη στο στήθος.

Επίσης είναι σημαντικό να διαλέξτε και εδώ ένα σουτιέν που θα είναι κατασκευασμένο από αντιαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό ύφασμα (γνωστό και ως Tactel) που μειώνει τις οσμές και αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει. Επίσης, ένα σουτιέν με διάτρητο ύφασμα θα  βοηθήσει στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και την απομάκρυνση του ιδρώτα.

Σουτιέν TRIUMPH Μεσαίας Στήριξης

Άρα, όπως μπορείτε να καταλάβετε, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι χρήσης αθλητικού σουτιέν. Το κύριο κριτήριο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να διαλέξετε ένα αθλητικό σουτιέν είναι:

α) το είδος της άσκησης για το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε και φυσικά

β) η ένταση της εκάστοτε δραστηριότητας (πχ αν κάνετε yoga ή pilates το medium θα ήταν ιδανικό, ενώ αν τρέχετε ή κάνετε TRX ένα high ή ένα medium αθλητικό σουτιέν θα ήταν ιδανικό).

Δείτε όλα τα Αθλητικά Σουτιέν 

 

 

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις είτε στο live chat που θα βρείτε στο site μας, είτε με email στο: hello@pinguino.com.gr. Αν θα θέλατε να μιλήσετε με μια από τις fit experts μας που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό αθλητικό σουτιέν καλέστε μας στο: 210 5055776 (ώρες καταστημάτων) ή κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας πατώντας εδώ!