Καφτάνι - Πώς και Πού να το φορέσεις

Το καφτάνι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ρούχα που δε πρέπει να ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα σου φεύγοντας για διακοπές.

Αυτό το χαλαρό, άνετο και παράλληλα πάντα κολακευτικό είδος φορέματος θεωρείται κατά κύριο λόγο, ιδανικό για εντυπωσιακές beachwear εμφανίσεις.

Ένα καφτάνι όμως, μπορεί να έχει κι άλλες, πολλαπλές μάλιστα χρήσεις, καλύπτοντας τις στυλιστικές σου ανάγκες σε ποικίλες περιστάσεις. Αρκεί να ξέρεις πώς να το διαμορφώσεις και με τι να το συνδυάσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς και πού μπορείς να φορέσεις τα  καφτάνια και να δείχνεις δροσερή κι αέρινη όλη μέρα. 

Στο Pinguino θα τα βρεις σε μεγάλη γκάμα υφασμάτων, χρωμάτων και σχεδίων για να διαλέξεις αυτό που πραγματικά σε κολακεύει. Δεν θα θες να το αποχωριστείς όλο το καλοκαίρι! 

Τα καφτάνια λοιπόν φοριούνται με τους εξής τρόπους και στις εξής περιστάσεις:

1. Στην παραλία

Το δημοφιλέστερο ίσως μέρος που θα συναντήσεις ένα καφτάνι είναι στην παραλία. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κάλυμμα πάνω από το  ολόσωμο μαγιό ή το  μπικίνι σου και να υιοθετήσεις ένα μοναδικό beachwear look.

Συνδυάζει άνεση και στυλ, χάρη στο ελαφρύ και αέρινο ύφασμά του, ενώ αν είναι αρκετά μεγάλο και μακρύ ώστε να καλύπτει αρκετά μεγάλο μέρος του σώματος σου, παρέχει και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

kaftani-ble-5-41-089-0096

Ακόμη, αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσες γυναίκες νιώθουν οποιαδήποτε ανασφάλεια με το σώμα τους φορώντας  μαγιό, καθώς μπορούν να καλύψουν ή να αναδείξουν αντίστοιχα, τα μέρη του σώματος τους που επιθυμούν, διαλέγοντας ένα καφτάνι στο κατάλληλο μήκος, στυλ και ύφασμα.

Αν θέλεις να πας κάπου αμέσως μετά το μπάνιο σου στη θάλασσα, για παράδειγμα για φαγητό σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα κομψό ζευγάρι πέδιλα και με μία ζώνη για επιπλέον στυλ. 

2. Σε επίσημες ή casual περιστάσεις

Ένα από τα θετικά που έχουν τα καφτάνια είναι πως κολακεύουν το σώμα όλων των γυναικών, ανεξαρτήτως του σχήματος ή του μεγέθους τους, ενώ όπως αναφέραμε, βοηθούν στην κάλυψη ορισμένων σημείων του σώματος τους που ενδεχομένως δεν θέλουν να τονίσουν.

Αν λοιπόν για παράδειγμα, έχεις μεγάλο μπούστο, ένα καφτάνι με μακριά μανίκια και χαμηλή λαιμόκοψη “V” μπορεί να αναδείξει με εντυπωσιακό τρόπο το σώμα σου.

Αν είσαι καλεσμένη σε ένα χαλαρό καλοκαιρινό πάρτι, τότε με το καφτάνι μπορείς να υιοθετήσεις το απόλυτο boho chic στυλ.

Πώς;

Βάζοντας ένα ζευγάρι φλατ σανδάλια -κατά προτίμηση δερμάτινα-, κρατώντας μια τσάντα ώμου και ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καφτάνι σου σε πιο επίσημες περιστάσεις, θα πρέπει να διαλέξεις ένα πιο εφαρμοστό σχέδιο με μεταξένιο, κυρίως, ύφασμα. 

Συνδύασέ το φυσικά με κοσμήματα, μια ασημένια ή χρυσή ζώνη, ώστε να μπορείς να το φορέσεις και σε πιο επίσημες εκδηλώσεις.

Σανδάλια με τακούνια που έχουν πάνω τους κοσμήματα επίσης συνδυάζονται μοναδικά με τα καφτάνια, προσθέτοντας μια αίσθηση πολυτέλειας στο ντύσιμό σου.

Το καφτάνι θα το βρεις σε διαφορετικές εκδοχές, ανάλογα με το μήκος του και τις αντίστοιχες περιστάσεις στις οποίες ταιριάζει.

Για παράδειγμα, ένα εμπριμέ καφτάνι σε μεσαίο μήκος, μπορεί να φορεθεί ακόμη και στο γραφείο, ειδικά όταν το συνδυάσεις σωστά με ένα  κολάν

Ακόμη, διάλεξε ένα κοντό καφτάνι για μια χαλαρή έξοδο, συνδυάζοντάς το με ένα σορτς ή ένα slim-fit τζιν για πιο casual εμφανίσεις. 

Τέλος, ένα μακρύ καφτάνι σε κατάλληλο ύφασμα, που φτάνει τουλάχιστον μέχρι τη γάμπα, μπορεί να φορεθεί και σε μια επίσημη εκδήλωση, όπως για παράδειγμα σε ένα γάμο στην παραλία ή ένα κοκτέιλ πάρτι.

3. Στο σπίτι

Λόγω του ότι τα καφτάνια είναι ένα πολύ άνετο και χαλαρό ρούχο, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μες στο σπίτι σου, για χαλάρωση στην πισίνα ή ακόμη και ως ένδυμα ύπνου.

Φόρεμα-καφτάνι μάξι με ανοίγματα

Φόρεμα-καφτάνι μάξι με ανοίγματα

 

Θα πρέπει απλώς να επιλέξεις ένα σχέδιο που σου αρέσει, αλλά να είναι φτιαγμένο από φυσικό ύφασμα, ώστε το σώμα σου να «αναπνέει» και να διατηρείται δροσερό όλες τις ώρες και ειδικά τις ζεστές μέρες.

Καφτάνι - 5 Tips

  1. Ειδικά για την παραλία και το σπίτι, προτίμησε ένα καφτάνι από φυσικό ύφασμα (δηλαδή οργανικό βαμβάκι) για να βοηθήσεις το σώμα σου να παραμείνει δροσερό, καθώς τα φυσικά, βαμβακερά υφάσματα «αναπνέουν» καλύτερα από τα συνθετικά. Δες τα  πλεονεκτήματα των εσωρούχων από οργανικό βαμβάκι.

  2. Ένα καφτάνι σε έντονα χρώματα ή με μοτίβα σαφάρι συνδυάζεται υπέροχα με ένα ψάθινο καπέλο ή ένα ασορτί περιτύλιγμα κεφαλιού για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις.

  3. Αν θες να κάνεις τη μέση σου να φαίνεται μικροσκοπική, τότε σφίξε το καφτάνι σου με μια φαρδιά δερμάτινη ζώνη.

  4. Για το ιδανικό casual καλοκαιρινό look, φόρεσε ένα σορτς και πάνω από αυτό, διάλεξε ένα μεταξωτό ή βαμβακερό καφτάνι. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις το καφτάνι σου με ένα t-shirt, ένα φθαρμένο τζιν και ένα ζευγάρι λευκά sneakers.

  5. Τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να αναδείξουν το καφτάνι σου, προσθέτοντας έναν αέρα κομψότητας.

    Για παράδειγμα, ένα chic ρολόι, δαχτυλίδι, ζώνη ή μικρά μαργαριταρένια σκουλαρίκια αποτελούν ασφαλείς επιλογές και κομψές «προσθήκες» σε ένα πολύχρωμο καφτάνι με σχέδια.

    Όταν πρόκειται όμως για ένα απλό, μονόχρωμο καφτάνι χωρίς φανταχτερά prints, διάλεξε ένα κομψό κολιέ ή ένα διακριτικό βραχιόλι, ώστε να αναβαθμίσεις το look σου.