Privacy Policy

Τι πληροφορίες συλλέγουμε

Η Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών της ιστοσελίδας (Όνομα, Επώνυμο, Ηλεκτρονική διεύθυνση (email), Αριθμός κινητού τηλεφώνου) μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά. Προσωπικά στοιχεία είναι τα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή την επικοινωνία με κάποιο άτομο καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το εν λόγω άτομο. 

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του ιστότοπου www.pinguino.com.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης κλπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του www.pinguino.com.gr (μέσω της χρήσης cookies) προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (GDPR).

Γιατί συλλέγουμε τα δεδομένα σας

Για να πραγματοποιήσουμε και να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας σε εσάς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εμπειρία σας ως πελάτης. Χωρίς αυτά τα δεδομένα η Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε. μπορεί να μην δύναται να συνεχίσει ή να καθιερώσει ή να εξακολουθήσει τις διευκολύνσεις ή να παρέχει υπηρεσίες.

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σας

Στοιχεία που σχετίζονται με πελάτες μπορεί να χρησιμοποιηθούν:

  • Για να διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχονται στους πελάτες
  • Για να μάθουμε το πώς ανταποκρίνονται οι πελάτες μας σε συγκεκριμένα προϊόντα
  • Για να ενημερώσουμε τους πελάτες για νέα προϊόντα
  • Για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις αποκάλυψης οποιουδήποτε νόμου δεσμεύει την Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε.
  • Για να ικανοποιήσουμε οποιουσδήποτε άλλους σχετικούς σκοπούς Ενημερωτικών και Προωθητικών Ενεργειών (Μάρκετινγκ).

Πως επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

  1. Συλλέγουμε μόνο εκείνα τα προσωπικά στοιχεία που θεωρούμε ότι σχετίζονται με και απαιτούνται για να κατανοήσουμε τις ανάγκες σας σε προϊόντα.
  2. Δε θα αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κανέναν εξωτερικό οργανισμό ή τρίτο πρόσωπο εκτός αν έχουμε την συγκατάθεσή σας ή αν αυτό απαιτείται από τον νόμο ή δικαστική απόφαση ή αν σας έχουμε προηγουμένως ενημερώσει.
  3. Μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί να αποκαλύψουμε τα στοιχεία σας σε Κυβερνητικούς ή δικαστικούς φορείς ή υπηρεσίες ή ρυθμιστές, αλλά θα το κάνουμε μόνο υπό την κατάλληλη εξουσιοδότηση ή απόφαση δημοσίου χαρακτήρα ή ανώτερης διοικητικής ή δικαστικής αρχής.
  4. Στόχος μας είναι να κρατάμε τα στοιχεία σας στο αρχείο μας ενημερωμένα.
  5. Διαθέτουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σχεδιασμένα έτσι που να αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του μη εξουσιοδοτημένου προσωπικού μας.
  6. Η Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε. και  όλο το προσωπικό μας και τρίτοι με άδεια πρόσβασης στα στοιχεία σας απαιτείται να τηρούν αυστηρά τις υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας της εταιρίας μας.
  7. Η Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε. είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες/ χρήστες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών – πληροφοριών του. Ο επισκέπτης/ χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με τον εκάστοτε διαχειριστή της ιστοσελίδας προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.

Για ανηλίκους

Δεν επιθυμούμε να συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία από παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους. Εάν είστε κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να λάβετε τη συγκατάθεση των γονέων ή του κηδεμόνα σας προτού δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία.

Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα Δεδομένα σας

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε και για τον σκοπό για τον οποίο τα διατηρούμε, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας ή για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές υποχρεώσεις μας.

Για να καθορίσουμε το χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών δεδομένων σας, χρησιμοποιούμε τα εξής κριτήρια:

  • Όταν αγοράζετε προϊόντα και υπηρεσίες, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της συμβατικής μας σχέσης.
  • Όταν συμμετέχετε σε κάποια διαφημιστική προσφορά, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφοράς.
  • Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να μας υποβάλλετε κάποιο ερώτημα, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας καθ’ όλη τη διάρκεια που απαιτείται για την επεξεργασία του ερωτήματός σας.
  • Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέχρι να μάς ζητήσετε να τα διαγράψουμε ή μετά από μια περίοδο αδράνειας (χωρίς την πραγματοποίηση συναλλαγών με εμπορικά σήματα) που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές.
  • Όταν έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για κοινοποιήσεις άμεσης εμπορικής προώθησης, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέχρι να καταργήσετε την εγγραφή σας ή ζητήσετε τη διαγραφή της ή μετά από μια περίοδο αδράνειας (χωρίς την πραγματοποίηση συναλλαγών με εμπορικά σήματα) που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές.
  • Όταν εγκαθίστανται cookies στον υπολογιστή σας, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών τους (π.χ. καθ’ όλη τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας cookies καλαθιού αγορών ή cookies αναγνωριστικού περιόδου λειτουργίας), καθώς και για μια χρονική περίοδο που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές.

Ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποια προσωπικά δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις μας, καθώς και για να είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε τα δικαιώματά μας (για παράδειγμα, για να προβάλουμε τις αξιώσεις μας ενώπιον των Δικαστηρίων) ή για στατιστικούς ή ιστορικούς σκοπούς.

Όταν δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, τα διαγράφουμε από τα συστήματα και τα αρχεία μας ή τα ανωνυμοποιούμε ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η ταυτοποίησή σας από αυτά.

Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας

Με βάση τον κανονισμό έχετε υπό προϋποθέσεις τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα στην ενημέρωση
    Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε σαφείς, διαφανείς και εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και όσον αφορά τα δικαιώματά σας. Αυτός είναι ο λόγος που σας παρέχουμε τις πληροφορίες που παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική.
     
  • Δικαίωμα στην πρόσβαση
    Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς (με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμών). Ενδέχεται να επιβάλλουμε μια εύλογη χρέωση η οποία λαμβάνει υπόψη τα διοικητικά έξοδα που συνεπάγεται η παροχή αυτών των πληροφοριών. Προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα αιτήματα ενδέχεται να μην τύχουν απάντησης. Για να αποκτήσετε την εν λόγω πρόσβαση, επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω.
     
  • Δικαίωμα στη διόρθωση
    Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας εφόσον αυτά είναι εσφαλμένα ή μη επίκαιρα πλέον ή/και να τα συμπληρώσετε αν δεν είναι πλήρη. Για την εν λόγω διόρθωση, επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω. Αν διαθέτετε λογαριασμό, ίσως είναι ευκολότερο να διορθώσετε εσείς τα δεδομένα σας μέσω της ενότητας «Ο λογαριασμός μου».
     
  • Δικαίωμα στη διαγραφή
    Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας. Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για απόλυτο δικαίωμα, καθώς ενδέχεται να έχουμε νομικούς ή βάσιμους λόγους να διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Εφόσον επιθυμείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας με τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω.
     
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην άμεση εμπορική προώθηση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ
    Μπορείτε να καταργήσετε ανά πάσα στιγμή την εγγραφή σας ή να αρνηθείτε τη λήψη κοινοποιήσεων άμεσης εμπορικής προώθησης.  Είναι ευκολότερο να το κάνετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Διαγραφή» («Unsubscribe») σε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινοποίηση που σας αποστέλλουμε. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθενται παρακάτω.
     
  • Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης για την επεξεργασία δεδομένων που πραγματοποιείται βάσει συγκατάθεσης ανά πάσα στιγμή
    Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε βάσει συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της.
     
  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή
    Έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε με την αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας σας και να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με τις πρακτικές προστασίας δεδομένων. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους τρόπους που παρατίθενται παρακάτω προτού υποβάλλετε κάποια καταγγελία στην αρμόδια αρχή προστασίας δεδομένων.
     
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
    Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας. Το εν λόγω δικαίωμα σημαίνει ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς υπόκειται σε περιορισμούς και, συνεπώς, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ούτε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω.

Ερωτήσεις ή Καταγγελίες

Για τυχόν ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο που χειριζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματά σας, επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@pinguino.com.gr ή αποστέλλοντάς μας επιστολή στη διεύθυνση : Θ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ Ο.Ε., 25ης Μαρτίου 97, Πετρούπολη, Αθήνα, 13231. Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 5055776.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε οποιαδήποτε καταγγελία ανά πάσα στιγμή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, την Ελληνική εποπτική αρχή για θέματα προστασίας δεδομένων.