Τα 10 είδη σουτιέν για κάθε γυναίκα

Είδη γυναικείων σουτιέν

 

Σε κάθε στάδιο της ζωής σου ή σε κάθε κοινωνική περίσταση, εκτός από το ανάλογο ντύσιμο και στυλ, πρέπει να διαλέξεις και το κατάλληλο είδος σουτιέν, που θα σε κάνει να νιώσεις όσο πιο άνετα γίνεται, γεμάτη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το σώμα σου. 


Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις όλα τα διαφορετικά είδη σουτιέν που διαθέτουμε και που φυσικά θα βρεις στο Pinguino σε ποικίλα χρώματα, σχέδια και υφάσματα. 


Για οποιαδήποτε απορία για το μέγεθος που χρειάζεσαι, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί για να σου βρούμε το ιδανικό νούμερο σουτιέν! Ξεκινάμε;

1. Αθλητικά σουτιέν

Αν η άθληση είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να συνοδεύεται κι από το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν, πέρα από τα υπόλοιπα είδη γυμναστικής. Τα αθλητικά σουτιέν χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες αναλόγως του είδους και της έντασης της γυμναστικής που κάνεις. 

Για να αποφύγεις πόνους και κραδασμούς, πρέπει να διαλέξεις το αθλητικό σουτιέν που θα σε βοηθά, αντί να σε δυσκολεύει να βγάλεις εις πέρας την κάθε προπόνηση! Διάβασε τα σχετικά άρθρα μας και ενημερώσου αναλυτικά για τα είδη αθλητικών σουτιέν, όπως και τους λόγους που χρειάζεσαι το αθλητικό σουτιέν.

2. Εφηβικά σουτιέν

Τα σουτιέν δεν αναδεικνύουν μόνο τη θηλυκή πλευρά μιας γυναίκας, αλλά αποτελούν ένα απαραίτητο εσώρουχο ήδη από την εφηβική ή ακόμη και την προ-εφηβική ηλικία των κοριτσιών. 

Ένα κορίτσι μπορεί να διαλέξει το εφηβικό σουτιέν που της ταιριάζει, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του στήθους της και τη συχνότητα άθλησής της. 


Φυσικά δεν υπάρχει μόνο ένας είδος εφηβικού στηθόδεσμου. Τα έφηβα κορίτσια μπορούν να διαλέξουν είτε κάποιο εφηβικό μπουστάκι είτε κάποιο σουτιέν χωρίς μπανέλα (με ή χωρίς ενίσχυση).

3. Με μπανέλα 

Θέλεις το σουτιέν σου να σου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή στήριξη, και παράλληλα τη μεγαλύτερη άνεση κινήσεων; Τότε η καλύτερη επιλογή είναι τα σουτιέν με μπανέλα.


Μπορεί να θεωρείται μια πιο κλασική και safe επιλογή, αλλά ειδικά αν πρόκειται για μεγάλα στήθη, θα διαμορφώσει και θα στηρίξει το στήθος σου, χωρίς να το ενισχύσει σε όγκο.

4. Χωρίς μπανέλα

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να βάλεις το λεπτό και εφαρμοστό μπλουζάκι ή πουκάμισό σου, χωρίς να διαγράφεται από μέσα το σουτιέν; Τότε τα σουτιέν χωρίς μπανέλα. θα σου δώσουν την απάντηση που ψάχνεις, όπως και την αίσθηση ότι δε φοράς σουτιέν.


Τα σουτιέν χωρίς μπανέλα θα σου χαρίσουν απίστευτη άνεση, μαζί με την διακριτική στήριξη που περιμένεις από ένα σουτιέν. 

5. Για μεγάλο στήθος

Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο και βαρύ στήθος, χωρίς την κατάλληλη στήριξη του σουτιέν, μπορεί να κουράσει, ακόμη και να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, τη μέση ή ημικρανίες. Γι’ αυτό πρέπει να βρεις προσεκτικά το σουτιέν για μεγάλο στήθος που σου ταιριάζει και σου εφαρμόζει απόλυτα.  


Για να βρεις το ιδανικό σουτιέν εύκολα και απλά, διάβασε αυτό το σύντομο άρθρο μας για το πώς να επιλέξεις σουτιέν για μεγάλο στήθος.

6. Strapless σουτιέν

Μήπως οι τιράντες του σουτιέν αντί για επιπλέον στήριξη σου προσφέρουν εκνευρισμό και θέλεις να τις «εξαφανίσεις» από τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις; Τότε διάλεξε ένα strapless σουτιέν, ειδικά διαμορφωμένο για να μένει… στη θέση του, με άνεση και τέλεια εφαρμογή. 


Τα περισσότερα μάλιστα διαθέτουν και σιλικόνη στο λάστιχο της πλάτης ή των cups για ενισχυμένη στήριξη, ενώ το θετικό είναι ότι συνοδεύονται από αφαιρούμενες και ρυθμιζόμενες τιράντες που μπορείς να βάλεις ή να βγάλεις όποτε θέλεις.

7. Push-up - Με ενίσχυση

Αν έχεις μικρό στήθος και θέλεις να το ενισχύσεις ή μεγάλο στήθος που θες να αναδείξεις, ένα σουτιέν push-up με ενίσχυση θα σου προσφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα.


Τα push-up σουτιέν διαθέτουν μαξιλαράκι, μπανέλα και μονή ή διπλή ενίσχυση για να σου παρέχουν σωστό κράτημα, ενισχυμένο μπούστο και μοναδικό ντεκολτέ, που θα τονίσει τη θηλυκότητά σου.

8. Bralette

Τον τελευταίο καιρό το bralette είναι το είδος σουτιέν που έχει γίνει “must have” σε κάθε γυναικεία ντουλάπα. Κι αυτό γιατί δεν είναι απλά ένα εσώρουχο, αλλά ένα τοπ που μπορεί να συνδυαστεί με άλλα ρούχα για εμφανίσεις που ακολουθούν την τελευταία λέξη της μόδας. 


Δαντελωτό, μεταξωτό ή βελούδινο, το bralette χαρίζει την άνεση και τη στήριξη ενός σουτιέν, με το στυλ και την εμφάνιση ενός μοντέρνου τοπ.  

9. Αυτοκόλλητα σουτιέν

Έφτασε η ώρα να βάλεις ένα εξώπλατο φόρεμα ή με άνοιγμα στον θώρακα και διστάζεις γιατί δε βρίσκεις ένα… αόρατο σουτιέν; Τα cups/σουτιέν σιλικόνης είναι εδώ για να σου λύσουν το πρόβλημα. Χρησιμοποιούνται σαν "αυτοκόλλητα" πάνω στο στήθος, ένα είδος σουτιέν χωρίς πλάτη και παρέχουν την κατάλληλη κάλυψη και στήριξη, χωρίς τιράντες ή λουράκια. 


Τα cups φοριούνται με δύο διαφορετικούς τρόπους, κάθετα ή οριζόντια, και είναι σχεδιασμένα ώστε να δημιουργούν "βαθύ" ντεκολτέ. Έχουν συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων, ενώ μπορείς να τα καθαρίσεις εύκολα, πλένοντάς τα με κρύο νερό και σαπούνι.

Μη σε προβληματίζει το πώς θα τοποθετήσεις τα cups, δεν είναι κάτι δύσκολο. Για να τα κρατήσεις στη θέση τους εύκολα και σωστά, διάβασε τα 6 tips για τέλεια εφαρμογή των cups σιλικόνης

10. Σουτιέν εγκυμοσύνης - θηλασμού

Κατά την εγκυμοσύνη, η κοιλιά δεν είναι το μοναδικό σημείο του σώματός σου που θα αρχίσει να φουσκώνει. Το στήθος σου με την παραγωγή του μητρικού γάλακτος θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται.


Για την απότομη αυτή αύξηση του στήθους θα χρειαστείς ένα σουτιέν για μεγάλο στήθος για να στηρίζεις την πλάτη και το στήθος σου χωρίς να επιβαρύνονται οι ιστοί του στήθους.


Μόλις γεννηθεί το μωρό σου και ξεκινήσεις τον θηλασμό συστηματικά μες στη μέρα, μην ξεχάσεις να επιλέξεις το κατάλληλο σουτιέν θηλασμού. Θα «αγκαλιάσει» το στήθος σου και θα το κρατήσει στη φυσική του θέση χωρίς πίεση, με το εξυπηρετικό άνοιγμα και κλείσιμο στην περιοχή του μαστού να σου χαρίζει ευελιξία ακόμη και εκτός σπιτιού. 


Βρες όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία σουτιέν, στο άρθρο μας Εσώρουχα Εγκυμοσύνης-Τι θα χρειαστείς και εξοπλίσου κατάλληλα.